Annons:
Etikettredskap-altare-och-tillbehör
Läst 903 ggr
Huygens
2020-01-22, 14:51

Svart Spegel

Till Lexikon.

Jag samlar först lite trådar där Svart Spegel nämnts. Det finns fler trådar om svart spegel och den intresserade får gärna lägga till nedan, jag tar bara med några av dom mest uppenbara trådarna:

Vilken spådomsteknik använder du? (tråd)
Samhain (tråd)
Tredje ögat? Visioner? (tråd)

Spegel (tråd)
Speglar och magi (tråd)
kristallkula [stavning] (tråd)

hur ska jag använda min nya kristallkula? (tråd)
Kristallkulan (tråd)
spegelskådning (tråd)

Text tidigare inlagt på ÖiF:
=====================

För fjärrskådning kan man använda en svart spegel, som bara är en skiva svart glas som är lika slät som fönsterglas.

Man kan använda en vanlig spegel, men den kan reflektera lite för mycket. Somliga personer gör egna svarta speglar genom att måla ena sidan av en bit fönsterglas med svart färg. Man tittar sedan på den blanka sidan av glaset.

Den svarta spegeln tror man började med att personer förr i tiden tittade på en blank vattenyta av en sjö eller en mörk skål med vatten. När man sedan kunde börja tillverka glas, började svarta speglar användas.

Den svarta spegeln kan användas för att få en bild av någon som man t ex inte kan nå via telefon. Det ska även gå att få kontakt med andevärlden via svart spegel och somliga anser att den svarta spegeln är bättre än ouijabräde, då man kan få mer information.

Den svarta spegeln kräver lite träning och man ska titta avslappnat på den svarta spegeln i ett rum med dämpad belysning i minst en halvtimme. Till en början kan rökdimmor uppenbara sej på spegeln och efter en stund framträder landskap eller bilder på människor som arbetar eller är sysselsatta på annat sätt.

Tyvärr ger många sökträffar referenser till TV-serierna Black Mirror och synonymen Dark Mirror. Jag hittade inte jättemånga yt-länkar på hur man använder svart spegelm men här är två:

Hur man använder en svart spegel, Bob Hickman: https://youtu.be/BJP6tI8J-4c

Rosemary Ellen Guiley och Karen A Dahlman om kontakt med andevärlden via svart spegel: https://youtu.be/W3AhsPu-Gjc

==========

Har man en gammal tjock-TV, kan man använda TV:n avstängd som en svart spegel. Bildrörets synliga glasyta reflekterar ljuset lagom mycket.

Jag tror man ska vara placerad så man inte stirrar rakt in i sitt eget ansikte, men jag är inte helt säker på detta, då det finns folk som berättat att man kan se saker även genom att stirra på sin egen spegelbild.

Annons:
fungi
2020-04-07, 14:22
#1

Om du inte har problem med att läsa på engelska prova sök på Scrying så bör du får mer träffar

Upp till toppen
Annons: