Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Allmänt Byteshandel vänner emellan Drömmar och drömtydning Folktro och myter Gudinnor och Gudar Huskurer, brygder och recept I häxans trädgård Kurser och utbildningar Kökshäxans kokbok Köp & Sälj Lyrik, texter och sånger Magi, formler och ritualer Månen Nyheter OFF TOPIC Pyssel och kreativt skapande Redskap, altare och tillbehör Sabbater och högtider Skrivartävlingens bidrag Tarot och spådomskonst Tarotkorten var för sig Traditionell häxkonst Wicca Historia Övriga övernaturligheter Cermoniell magi
Huskurer, brygder och recept

Hildegard von Bingen om Rubiner

2017-02-12 21:33 #0 av: Nancyphant

Hildegard von Bingen har ett och annat att säga om Rubiner :)


http://www.cyprianus.se/2017/02/12/om-rubinens-helande-och-magiska-krafter/

Anmäl
2017-02-16 21:33 #1 av: NiklasTyreso

Hildgard av Bingen var om jag minns rätt nunna, knappast häxa, även om hon levde i en tid då folk trodde på trolldom och annat som senare kallades vidskepligt.

Anmäl
2017-02-17 09:12 #2 av: Sommarek

#1 Hon var också predikant och mystiker och tillät sina nunnor att dansa runt med guldkronor i håret, påstås det. Hon insåg att kroppen, även om den "bara" var behållare åt själen, måste vara sund för att själen skulle må bra, och serverade därför bara nyttig mat. Inte en helt vanlig nunna.   ;)

Anmäl
2017-02-17 09:37 #3 av: Nancyphant

Jag tänker att som modern häxa kan man lära av de goda exemplen oavsett om de var häxor eller inte. Om Hildegard haft otur hade hon själv kunnat bli dömd och bränd på grund av sitt örtkunnande och för sina visioner. Jag är stolt över att räkna henne som en av mina andliga förmödrar :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.