Magi, formler och ritualer

Vad kallas en grupp häxor på svenska?

2019-04-05 18:18 #0 av: virkaduggla

Som rubriken säger ovan undrar jag vad man kallar en grupp häxor på svenska. På engelska kallar man ju wiccaner för Coven. Vad kallar man en grupp häxor och vad heter det på svenska? Finns det olika namn? Vad är modernt att säga och vad är mer gammaldags?

Anmäl
2019-04-09 23:22 #1 av: NiklasTyreso

Jag har aldrig hört att det skulle förekommit IRL förening / coven för Svenska häxor under medeltiden fram till 1800-talet. Häxor och häxkonst var förföljt och olagligt.

Jo, de påstås ha haft sammankomster på blåkulla etc men dit reste de nog genom att låta vården lämna kroppen, så det är mer metafysiska andliga sammankomster.

Kloka har lärt upp nya lärlingar och vissa arbetade mer andligt med/mot olika väsen och andra med större vikt på naturmedicin. Så fungerade det nog även med de som ville lära sig mer avancerad häxkonst.

En förening/församling/coven med häxor är bara möjligt där det finns religionsfrihet, och det har vi inte haft så länge.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.