Huskurer, brygder och recept

Örter mot Dyshidrotiskt eksem

2018-07-13 15:32 #0 av: samalexlaine

Har sen jag var mycket liten lidit av Dyshidrotiskt eksem, det vill säga blåsor som uppstår från ingenstans oftast på mina händer i detta fall man har genom åren varit allt från knäveck, armveck, mage, tår och speciellt händerna som jag tyvärr kliar på i sömnen och skapar infekterade sår.

Jag har varit till läkare med detta genom åren och har fått diverse salvor men inget hjälper. Min sambo föreslog att jag skulle fråga här om örter eller naturliga hjälpmedel som kan tänkas underlätta eksemen lite. Har någon några tips?

Anmäl
2018-07-13 23:19 #1 av: Korptagg

Hej!
Som alltid är det bra att ta kontakt med en specialist och så, men klart ska man hjälpa varandra om man undrar annars :)

Den enda läkande växten jag känner till för situationen är en avkok utav Daggkåppans rot (Alchemilla vulgaris) vilket bör förbättra behandling av eksem, magsår och hudutslag. Jag råder dock att vara extra försiktig för att bieffekterna är dåligt kända, vilket innebär att det bör undvikas av gravida och ammande mammor, samt om du är drabbad utav något extra finurligt som är känslig mot annan medicinering.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.