Magi, formler och ritualer

Fråga angående användning av magiska redskap

2018-04-08 12:46 #0 av: Sagaliten

Hej alla glada

Jag har en fråga/fundering kring redskap eller vad man ska kalla det.
Tänker då på alla olika oljor, örter, blommor osv som ska användas.

Jag använder mig mycket av eteriska kristaller (dvs visualiserade kristaller istället för riktiga) vilket många anser är mycket mer kraftfullt än riktiga.

Min fundering nu är om ni tror att man kan göra detsamma med andra redskap/ingredienser.

Jag har problem med att vara väldigt doftkänsliga vilket gör det svårt för mig att använda mig av ”riktiga” oljor osv. vilket bidrar till att jag gärna skulle vilja att det fungerade. Men även utifrån att det är svårt att ha ett lager som täcker allt man behöver i olika ritualer.

Så vad tror ni andra?

Anmäl
2018-04-08 21:47 #1 av: Kedi99

Jag tror att det absolut skulle kunna funka, har aldrig riktigt testat med "eteriska" redskap så kan inte dela med mig av egna erfarenheter, men jag ser inte varför det inte skulle funka med andra redskap (det kanske finns något undantag, men kommer inte på några).

Anmäl
2018-04-09 10:22 #2 av: Sommarek

De flesta redskap har man ju bara för att förstärka ens vilja och koncentration, men behöver man inte det på samma sätt så är det ju bara att köra.  :)

Anmäl
2018-04-10 20:31 #3 av: Manutar

Vill slänga in en animists upplevelse att alla kristeller, örter, växter, oljor, redskap, allt har en ande som man kan bygga en relation till och ta hjälp av.  För mig handlar det alltså om mer än bara stärka sin koncentration eller så. Det betyder då ändå inte att man är kraftlös utan dessa redskap. Har inte hört termen "etersika redskap" men kanske det kan liknas med att arbeta med anden av tex kristll. Min upplevelse är ändå att andeväsen ofta framträder starkare om de har något konkret fysiskt att fästa sig vid, därför känns tanken att eteriska kristaller skulle vara starkare än fysiska konstig för mig.
Med detta sagt, jag tycker inte redskap är något måste.

Anmäl
2018-04-11 18:41 #4 av: NiklasTyreso

Olika växter är även mytologiskt besläktade med olika väsen ex rönn och ek till Tor, fläder till hyllefrun/Fröja. och lind till Fröja, blodrot till nidhugg och underjordiska väsen. Sten och berg kopplas till jättar, dvärgar och troll!

Vilka väsen som är involverade kan nog påverkas av vilka material som ingår i ritualen.

Anmäl
2018-04-20 14:41 #5 av: Bappho

Jag är själv allergisk men inte så allvarligt att jag inte kan ha någon kontakt alls med en växt utan jag anpassar mig eller står ut. Växter är ju också en av mina största intressen och passioner så :-)

Är du så känslig så att du har svårt att vara nära växter även i naturen utan att plocka in dem? 

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.