Huskurer, brygder och recept

Finnar

2016-11-28 16:39 #0 av: Sparklingponi

Hej!
Jag har det senaste besvärats av rätt mycket finnar och pormaskar i hela ansiktet och det börjar göra mig galen. Om ett par månader fyller jag 23 och jag tänkte att det här skulle gå över efter tonåren. Det har väl gått i perioder och jag kan inte riktigt säga vad det är som påverkar det, ifall det är stress, hormoner, kost eller vad det är. Tvättar ansiktet ibland, inte för ofta, men när det behövs, med en "deep cleansing face wash" från Lumene.
Har ni några råd eller någon huskur mot detta? Finns det nåt som renar inifrån?

Mvh Emma

Anmäl
2016-12-21 17:18 #1 av: ViktoriaTomaszewski

Hej!
Använd vit tandkräm och låt det sitta i några timmar.
Äggvita gör så att det blir lättare att rensa porerna, låt det sitta i 10min och tvätta sedan med vatten.

Anmäl
2017-01-31 15:33 #2 av: Nancyphant

Det sägs att avkok från daggkåpa är bra,  annars skulle jag rekommendera någonting anti-inflammatoriskt då ju finnar är micro-inflammationer i talgkörtlarna i huden.

Gurkmeja är starkt anti-inflammatoriskt men det är också starkt gulfärgande så det kanske inte vore så lyckat ;) 

Teatree olja ska vara bra också! Det var väldans populärt på 90-talet vill jag minnas.

Anmäl
2017-02-11 22:36 #3 av: alvkvinna

Äppelcidervinäger blanda det med 2 dl vatten och 2 msk äppelcidervinäger och sen badda ansikte med bomullstuss. äppelcidervinäger kan hålla kontroll över finnar, och dricka det och som balsam till håret och mjäll till allt. Googla på det "äppelcidervinäger hud" och "äppelcidervinäger hår"!

Anmäl
2017-02-12 11:32 #5 av: Tant Grön

Lägg filmjölk på ett fat och låt det få rumstemperatur. Badda på detta och när det börjar torka badda på mer. Skölj sen av med ljummet vatten. Du kan göra det innan du går och lägger dig, ifall det luktar lite filmjölk. Upprepa i några dagar.
Undvik att dricka mjölk, det kan ge finnar.
Tee trea oil är effektivt men förstör hyn.

Anmäl
2017-02-12 17:25 #6 av: Nancyphant

Jag tänker att finnar också kan ha hormoniella orsaker då vissa hormoner påverkar talgproduktionen i huden. Tar du hormontillskott eller har bytt p-piller eller liknande nyligen? Det kanske kan bidra?

Anmäl
2017-02-14 15:42 #7 av: magiskblomma

Nu vet inte jag exakt här om det är rätt, men kan inte finnar uppkomma vid tillfällen då huden är för "fet" ???? Jag kanske har misstagit mig, men om det stämmer så går det kanske med något som torkar ut huden/finnen?

Anmäl
2017-02-15 18:55 #8 av: Nancyphant

Jag tänker att mjölkprodukter, sojabönor och livsmedel som innehåller mycket hormoner kanske kan bidra till finnar? Mejeriprodukter och socker är erkänt inflammations-inducerande så det kanske kan hjälpa att skära ner på dem?

Anmäl
2017-03-01 22:20 #9 av: Ulvatand

Jag drog ner på mjölkprodukter, kör bara med laktosfritt så gott det går nu med vissa undantag. Och min hy har faktiskt blivit bättre större delen av tiden. Sen skulle jag väl kanske inte rekommendera att torka ut finnen eftersom du redan har ökad talgproduktion. Jag kör på serum med mycket fukt, krämer med lugnande ingredienser och dylikt som inte är för feta men ändå ger fukt så att det inte blir fett i ansiktet och ger mig lika mycket finnar.   Ingen huskur precis men det har funkat för mig.

Anmäl
2017-03-04 18:54 #10 av: NiklasTyreso

En gammal kur är att badda ansiktet med josen från gul lök och låta det torka in och sitta över natten. Man tvättar ansiktet rent innan man baddar med löksaften och tvättar ansiktet även på morgonen efter, när man ska ta av löksaften. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.