Allmänt

"När blev häxkonst en tävling?"

2016-04-08 08:46 #0 av: Sommarek

Ja, ibland undrar man ju.    :)


http://www.patheos.com/blogs/panmankey/2016/04/when-did-witchcraft-become-a-contest/


Anmäl
2016-04-08 11:18 #1 av: HellaBella76

Tillhör själv ingen "häxgrupp", har inte placerat mig i något fack alls.. men måste säga att det var en tänkvärd text o att den är värd att lyftas! :-)

Anmäl
2016-04-08 11:22 #2 av: Ganna

Problemen Brittisk "Witchcraft" får dras med som (halv)öppen tradition.

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl
2016-04-08 11:59 #3 av: Bappho

Fluff finns det överallt, rosa eller svart. Skrattar

Jag har ett genuint intresse av både wicca och brittisk traditionell häxkonst bland mycket annat och jag är lika kritisk till båda då jag letar mig fram till guldkornen.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2016-04-08 12:51 #4 av: Sommarek

Jag känner igen en hel del i det här, som både häxa och wiccan. Vissa saker man får höra om sig själv är så skrattretande att man knappt kan ta talaren på allvar.
För att inte tala om det ständiga framhävandet av Mig Själv som högre stående än alla andra.  Skrattar

Anmäl
2016-04-09 08:38 #5 av: Bappho

#4 Tror inte det är speciellt unikt för just häxkonst. Av alla de intressesfärer jag rör mig i så tror jag kortkonsten varit den som varit mest oresonlig. Där har egot fungerat på så sätt att man bannat, stängt av, kastat ut, alienerat så gott som alla som har erfarenhet och kunskap så att de nu sitter i stängda rum, vilket gör det svårt att komma åt deras lärdomar, tyvärr för oss som är där för att lära.

Där har jag också fått blogginlägg skrivet om mig själv där jag porträtteras som den värsta "fluffybunnygoddessworshipingshit". Så, visst kan det vara skrattretande också. Skämtar

Ett av svaren kan vara att alla är inte där av samma anledning om det så gäller häxkonst, kortkonst eller annat.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2016-04-09 11:55 #6 av: Ganna

#5 Det verkar typiskt för något som har låg tröskel att komma in i, men hög tröskel för att bemästra.

Med andra ord, där mittenfasen är bredast.

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl
2016-04-13 19:00 #7 av: scheindel

jag tycker faktiskt man kan fråga sig om mindre "läskigt" och "fluff" nödvändigtvis är sämre, tävling eller ej. visst, det blir inte bra om man blundar för allt jobbigt, man måste vara medveten om att t ex sjukdom och död har en viktig plats i tillvaron. MEN personligen tycker jag det är mer konstruktivt att ha en livsbejakande approach som fokuserar mer på trevliga saker. jag tycker inte det är särskilt givande att grotta ner mig i elände -varken magiskt eller annars.

jag arbetar med sjuka, ibland döende människor till vardags och ser mycket lidande, rädsla, smärta, hopplöshet, sorg... och många äckliga saker (variga sår, avföring, kroppar som är deformerade av sjukdom eller skada, slangar som går in genom hål i folks kroppar etc).

det är inte dödsgudinnor eller demoner etc som hjälper mig med det -jag arbetar bäst med andra gudomar; extatiker och fruktbarhetsgudar och vi har det mest kul och trevligt tillsammans. det är ingen som kräver svåra uppoffringar av mig och jag har ytterst få obehagliga andliga eller magiska upplevelser. vi balanserar visserligen på gränsen till galenskap ibland, men landar på rätt sida.  jag utformar min magi på ett sätt som gör den trevlig att utföra och fokuserar på skapande och njutning, även de gånger det handlar om att bemöta negativa saker. skulle det göra mig till en mindre seriös häxa? innebär det att min magi är mindre effektiv än andras? det är ju svårt att jämföra, men jag får de resultat jag vill ha, så jag tror faktiskt inte det.

ibland tycker jag det verkar som om vissa häxor och wiccaner lägger lite väl mycket vikt på de jobbiga och otäcka delarna av tillvaron och liksom överskattar deras betydelse och tenderar att se ner på "fluff" lite väl oreflekterat. det är naturligtvis en smaksak och individuellt vad som funkar bäst för en. kanske funkar magiskt fluff bra för mig eftersom jag har de tunga sakerna så närvarande i min vardag ändå. inte vet jag...Anmäl
2016-04-14 09:24 #8 av: Sommarek

#7 Många verkar vara av åsikten att det är lite tufft och coolt att jobba med de "mörkare" (om man nu ska dela in det) gudomarna/väsena, precis som det är såååå töntigt att lägga två sekunder på att tänka på vilka konsekvenser det får när man gör något.  Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.