Drömmar och drömtydning

Drömmar om drakar

2016-01-13 20:08 #0 av: skogsbergs-anna

hur tror ni att det kommer sig att det är vanligt att patienter som ligger på intensiven ofta drömmer om eller hallucinerar om drakar. Patienterna är ofta påverkade av mediciner eller trauma.

Men varför är det vanligt att de ser just drakar?

Jag själv har upplevt detta eftersom jag både legat på intensiven med trauma för länge sedan och jobbar på IVA. Drakarna jag såg flög och cirkulerade över mig och jag var livrädd för dem.  Jag har varken före eller efter detta varit intresserad av drakar så de har aldrig betytt något för mig eller funnits i mina tankar.

Anmäl
2016-01-14 07:43 #1 av: Atropa

Kanske va en speciell medicin... Nä skämt o sido.:) ingen aning faktiskt, men intressant, kul om någon vet svaret:) kolla även inne på drömmarifokus dom kanske har någon susning

Anmäl
2016-01-14 09:09 #2 av: Bappho

I myter möter vi drakar både underjordiska levande i vatten och överjordiska i himlen och man kan säga att de är den rörliga kraften, i vattnet i form av strömmar, vågor, vattenfall, ebb och flod, översvämningar, i luften väder, vind, regn och åska.

De kan vara både goda och skadliga krafter. Om de har någon koppling till sjukdom eller tillfrisknande har jag ingen aning om, men om jag var du skulle jag googla shamanism och dragons och se om jag hittade någon koppling.

Det finns berättelser (slaviska, asiatiska) om människor i trans (shamaner, trollkarlar, häxor) som när de flyger i väg hämtas av just drakliknade varelser, även att deras frisjäl tar hamnen av en drake.

När det kommer till egna erfarenheter när jag varit i trans så har jag bra haft upplevelser med de underjordiska drakarna/jätteormarna. De jag upplevt har sitt hemviste i vattnet men kan röra sig under och strax över land och jag kan rida och sända ut dem.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2016-01-14 12:41 #3 av: skogsbergs-anna

Anledningen till Att man ser drakar tror jag är för att man är i ett transliknande tillstånd, att man kan färdas mellan världarna utan att veta eller vilja det. Men varför just drakar? Kanske vakar och vaktar de över den sjuke.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.