Drömmar och drömtydning

Vattnets betydelser inom drömmar?

2015-07-11 23:19 #0 av: ColdGuts

Jag är en person som älskar vatten i alla dess former, i fast form eller inte. Speciellt regn. Regn är någonting som jag alltid har älskat. känslan när man går runt, utan jacka eller paraply, i ett spöregn är fantastiskt. Många av mina drömmar består av något typ av vatten. Det kan handla om vanligt regn i skogen, eller så kan det handla om enorma tsunamin. Problemet är dock att jag har ingen aning om vad vatten har för betydelse, generellt. Har sökt på nätet lite här och där men har inte hittat något relevant. Har ni någon personlig erfarenhet om vad det har för betydelse, som gör att jag kan relatera och få en bättre förståelse för någonting som jag älskar djupt? Regnar

Anmäl
2015-07-12 08:39 #1 av: Manutar

Vatten kopplas ofta till känslor och det undermedvetna, det är det första jag kommer att tänka på. Det jag ändå tycker är viktigare är ditt personliga förhållande till vatten: för dig som tycker om det har det nog helt annan betydelse än för någon som avskyr eller är rädd för vatten.  Och jag anser att inom drömtydning måste man tyda drömmen som en helhet och inte bara de skillda symbolistiska elementen som förekommer.

Anmäl
2015-07-12 11:51 #2 av: Joggan

Vatten kopplas ofta till känslor och det undermedvetna tycker jag också...och kvaliteten av vatten tyder på den emotionella tillstånd.

Anmäl
2015-07-12 20:34 #3 av: dennas

Vatten kan också symbolisera rening eller renhet. Stora vatten kan stå för resor. Fruset vatten kan stå för stillastående, väntan. Ett svart vatten kan vara en spegel etc. Håller med Manutar om att man måste tolka vattnet i sin kontext.

Anmäl
2015-07-14 14:32 #4 av: mamma_mo

hm , jag har fått lära mig att drömmer man om vatten så betyder det sjukdom eller död ?

Anmäl
2015-07-15 08:26 #5 av: Sommarek

#4 Det beror nog helt på i vilken kontext man drömmer om vatten och vad man själv har för förhållande till vatten. Vatten står för en mängd olika saker.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.