Allmänt

Andar i träd ?

2015-06-18 15:09 #0 av: erkkidotter

Hej !

Jag är ny här på denna sidan !  Jag är ute i naturen och fotograferar mycket ( även ställt ut bilder av träd ) Framför allt träd som är på väg mot förmultning.  Det är fantastiskt spännande. Jag tog ett kort inuti ett ihåligt träd. Det blev många som man kallar det  orber på fotot  aldrig hänt innan .Jag kan inte så mycket om detta men kan  det vara så att det bor andar i just det trädet ? Det är en mycket gammal ek .  Ps. denna bild kommer inte på nån utställning  

Anmäl
2015-06-18 15:13 #1 av: Sommarek

Träd och framför allt ekar blir ju som regel ganska gamla, så de har hunnit varit med om en del och det är inte allt omöjligt att det bor både det ena och det andra där.  :)

Anmäl
2015-06-18 15:26 #2 av: erkkidotter

Jag  det är väl ungefär som gamla slott. Men tror du det är ok för dem att jag är där och fotar ?  Kan jag göra nåt för att glädja dem ( låter inte klokt )

Anmäl
2015-06-18 15:53 #3 av: Manutar

Det finns mycket berättelser om andar som bor i träd, både ihåliga stammar, uppe i grenarna och bland rötterna. För att glädja dem kan du ta med dig tex. mat, öl, vin, vatten, nåt hantverk, rökelse.. som du lägger vid trädet och talar om att det är en gåva till dem :)

Anmäl
2015-06-18 15:54 #4 av: Manutar

Och välkommen till HiF, förresten :)

Anmäl
2015-06-18 16:11 #5 av: erkkidotter

Tack Manutar det var just det jag undrade över. Nästa gång jag är ute så ska jag välja någon av dessa. Ha en magisk midsommar.

Anmäl
2015-06-18 18:07 #6 av: Ganna

Libationsoffer, dvs dryck, är allmänt att rekommendera, vad du än bestämmer dig för ska det dock vara något som bryts ned. Jag har hittat plastgrejer som folk har offrat (och som jag städat undan), det är inte välkommet.

Sen är jag generellt "skeptisk" mot fenomenet orber och skulle inte anta att jag fångat andar på bild innan jag kollat objektiv, hur luftkvalitén är osv.

Det som kan finnas i eken kan vara dess "ande", men det kan även finnas vättar eller annat småfolk som bor vid/under den. Det är alltid god seda att fråga om lov innan man gör något som kan uppfattas som ett intrång; vid fotografering är det dock praktiskt att göra det för ett större område.

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.