Magi, formler och ritualer

Bränna under ritualer

2014-12-09 20:00 #0 av: Atropa

Tjenixen!
Har försökt luska ut hur jag enklast i ritualer ska bränna saker, men det går inte. Gjorde precis en ritual där jag ska bränna ett blad åt gången, så då får jag helt enkelt hålla i bladet med en pinsett i lågan för att inte bränna mig?! Haha! Använder ni lång tändare och så lägger ni sakerna som ska brännas i eldfast fat eller hur gör ni när no bränner under ritualer? Känner mig skitdum :D

Anmäl
2014-12-09 22:57 #1 av: [GråHäxa]

Jag lägger det jag bränner i min kittel oftast. Har två olika en liten och en stor för olika tillfällen. Annars finns det väll vissa rökelsebrännare som kan fungera.

Brukar använda ett ljus att tända med :)


Anmäl
2014-12-10 05:54 #2 av: Jinaum

Har nyttjat askfat och botten till krukor. Nya favoriten är tändare med lång hals och stormtändare (brinner som attans då).

Sedan har jag även nyttjat ljus. Om jag är utomhus å säker så har jag droppat stearin på det och tänt. Då brinner de lite bättre men brinner som sjutton då. Så inget jag är jätte förtjust i.

Men jag har funderat på en pincett i metal. Dels för rökelsekolen men för sådant med. Känns behändigare på någevis.

Anmäl
2014-12-10 09:51 #3 av: Ganna

Är det något som ska brännas så gör jag upp en eld. Det är sällan (läs aldrig) jag futtar på saker med en låga eller liknande.

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl
2014-12-10 16:26 #4 av: Manutar

Jag brukar göra upp en eld, precis som Ganna. Sällan har jag möjlighet till att göra en ordentlig brasa så oftast använder jag en av mina kittlar och gör eld i den.

Anmäl
2014-12-10 16:34 #5 av: svartaugglan

Skulle ni bränna i kaminen om ni hade en sådan inomhus, eller skulle ni gå ut/elda i kitteln i alla fall?

Mvh någon som gärna hade haft en kamin just nu

Anmäl
2014-12-10 16:39 #6 av: Ganna

#5 Det beror på vad jag skulle bränna. Jag har turen att ha både stor egen trädgård, öppen spis samt en kakelugn och vedspis som "bara" behöver renoveras. :)

~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.