Allmänt

Häxkonst utan Wicca, behöver boktips!

2014-11-10 02:57 #0 av: [GråHäxa]

Hej!

Jag skulle behöva tips på författare och böcker som handlar om häxkonst utan att blanda in Wicca, New Age eller liknande inget "fluff" om jag får använda de uttrycket. Inget illa menat till er som gillar sådant men det är helt enkelt inte min grej. Har läst många Wicca böcker men det är samma sak i varje bok, noll utveckling. Är mycket mer intresserad av traditionell häxkonst. Gärna böcker om örtlära, spåkonst, historia, recept, naturväsen, ritualer och olika sätt att utöva häxkonst och att leva som häxa. 

Tacksam om någon har lite tips att bjuda på :)

// GråHäxa


Anmäl
2014-11-10 10:30 #1 av: Ganna

Det finns inga böcker om traditionell svensk/nordisk häxkonst. Däremot kan du hitta gott om böcker om örter, historia och till viss del naturväsen på biblioteket. Det finns även böcker om spåkonst, recept och ritualer där, men du får nog ta dig en funderare på vad du mer specifikt är ute efter då. Vad gäller ritualer finns inga häxkonstritualer nedskrivna så de är åtkomliga för "allmänheten".

Varför inte börja med ett av mina favoritämnen och läsa Ankarloos "Satans raseri"?


~*~ Trolldom och Nordisk folkmagi  www.tunridacraft.com - Min djupt sovande blogg ~*~

Anmäl
2014-11-10 14:11 #2 av: Sommarek

Jag har tyvärr inga direkt tips, men ett "anti-tips" om man nu kan kalla det så är att inte titta för mycket på amerikanska och brittiska författare då de har väldigt svårt att hålla isär begreppen "wiccan" och "häxa" och ibland rent av använder dem som synonymer till varandra, till mångas förtret.

Anmäl
2014-11-13 02:19 #3 av: [GråHäxa]

Tack för tipset Ganna! Läste lite på nätet om  Ankarloos Satans raseri, verkar mycket intressant. Den skall jag absolut försöka få tag på.

Ja Sommarek det är väl så tyvärr. Såg en amerikansk dokumentär här om dagen. Där några ungdomar som kallade sig pagans hade mördat en familj. I Dokumentären sa de att ungdomarna var "wicca eller wicco" till och börja med så heter det ju att man är wiccan och vad f*n 'är wicco? Sedan sa de att det även var satanister och dyrkade djävulen. Hur många fel kan man ha på en och  samma gång haha.

Jag har beställt så många böcker som har witchcraft i titeln och inga tecken på wicca varken i titel eller i beskrivningen. Men när jag väl får böckerna så är det ändå fullproppat med wicca grejer.

Jag  praktiserar grå magi alltså både vit och svart eller en blandning. Jag skulle vilja hitta lite bra böcker där reglerna av wicca inte färgar hela boken. Jag har några enstaka ok böcker men har svårt att hitta fler, så om någon har mer tips så är det väldigt uppskattat.


Anmäl
2014-11-14 13:31 #4 av: Thistle

Det finns en del om brittisk traditionell häxkonst:

Jag har köpt de flesta av böckerna via Adlbris, men vissa måste köpas direkt från förlagen.

Här är en boklista som rekommenderas av The Clan of Tubal Cain, texter av och om Cochrane är intressanta. Hans tradition utvecklades ungefär samtidigt med wicca och påverkades av wicca men skiljer sig en del från wicca ändå.

http://www.clanoftubalcain.org.uk/probus_lectio.html

Jag rekomenderar: The Call of the Horned Piper av Nigel Jackson, A Grimoire for Modern Cunning Folk av Peter Paddon, A Deed Without a Name av Lee Morgan, The Craft of the Untamed av Nicholaj de Mattos Frisvold, Hedge-Rider av Eric de Vries, Treading the Mill av Nigel Pearson och Balkan Traditional Witchcraft av Radomir Ristic. Gemma Garys böcker är också bra. Här kommer några länkar till förlag som ger ut böcker om brittisk traditionell häxkonst, bland annat:

http://xoanon.co.uk/

http://www.threehandspress.com/

http://troybooks.co.uk/

http://scarletimprint.com/

Anmäl
2014-11-14 14:17 #5 av: [GråHäxa]

4# Tack för tipsen och länkarna! Det skall jag absolut titta närmare på Ler


Anmäl
2014-11-20 16:47 #6 av: svartaugglan

Det finns en svensk svartkonstbok som heter "Salomonska magiska konster, utdrag från Westboprests svartkonstböcker", 112 sidor av gamla metoder. Hittar du den så kanske du finner något intressant. Ett praktiskt utdrag:

"At inga vägglöss skall hafwa makt att bita dig, om de än wore aldrig så många

När du går åstad och lägger dig, så tag up din knif och hugg honom öfver dig uti panelet och i det du hugger dit knifwen, så säg: Branus biter"

Anmäl
2014-11-20 20:52 #7 av: Bappho

#6 För den som inte hittar den så går den att fjärrlåna på bibliotek.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.