Allmänt

LoA och magi?

2014-09-25 11:25 #0 av: Gaula

Hur ser ni på kopplingen mellan LoA (attraktionslagen) och magi? Själv tycker jag det finns många likheter men också vissa olikheter, magi kan innehålla så mycket mer.. Men själva stommen i en spell verkar vara det samma.. Är jag ute och cyklar? 

Om detta redan är diskuterat får ni gärna länka vart.. jag hittade det inte.. 

Tack snälla! :-) 

Anmäl
2014-10-04 19:29 #1 av: sweetgum

Tja jag är nybörjare i båda områdena och håller med om att det finns en del samband. Tankens kraft t.ex. Mycket handlar om att visualisera och tro. Kan inte riktigt diskutera saken ingående eftersom jag, som jag nämnde, är nybörjare men du är inte ensam om att se vissa samband :)

Medarbetare på Sydkorea iFokus

Anmäl
2014-10-05 12:42 #2 av: Bara Anna

Det handlar väl i grund och botten om att forma och böja energ efter egen vilja? Sedan hur du väljer attgöra det är väl där saker och ting verkligen skiljer sig!

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-10-05 13:01 #3 av: dennas

Inom magin finns olika riktningar. Ibland ska man jobba med motsatser och olikheter ibland med lika för lika, så jag skulle vilja säga att likheten mellan magi och attraktionslagen inte finns, men att det i vissa magiinriktningar finns ett synsätt som liknar det inom den s.k. attraktionslagen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.