Magi, formler och ritualer

Magiskt rum!

2014-06-01 20:14 #0 av: Blodfot

Hej, jag funderar på att göra hela mitt rum magisk genom att lägga ett pentagram i rummet, men frågan är hur smart det är? Kan folk komma in utan att de gör illa sig?


Ps. ledsen om detta blev OT men trodde det skulle passa, lagt in det i wicca forumet också!

Det som ses som onska kan i verkligheten vara Godhet, och det vi ser som godhet kan vara onska!

Anmäl
2014-06-08 13:48 #1 av: [Mhm]

Varför skulle folk bli skadade av pentagramsymbolen ...? 

Anmäl
2014-06-10 08:44 #2 av: LinaLj

Ett pentagram är bara en symbol, precis som ett kors eller en davidsstjärna, och håller sällan kraft i sig själv. Det handlar om vad man gör med pentagrammet, vilken energi, vilken magi du använder.

Så det första du ska göra är att fundera över vad du menar med att göra rummet magiskt. Är det så att du vill ladda det med positiva energier? Hålla borta annan magi förutom din egen? Hålla borta illasinnade människor? Ja det finns ju en uppsjö av olika vinklar.

Där efter så får du skapa en ritual som passar syftet och om du så önskar se till att pentagrammet blir fokus för ditt syfte. 

Beroende på vilken sorts ritual du gör och vilket syfte du har så kan sedan pentagrammet påverka olika människor beroende på deras syfte. Om du tex har utfört skyddsmagi så kan en person som vill dig illa känna obehag eller illamående i rummet så att de lämnar det. 

Ett vanligt pentagram som man inte har arbetat med och man hänger upp i rummet kommer inte att göra någon skada på någon. Precis lika lite som ett upphängt kors. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.