Allmänt

ny tråd om Thelema

2014-03-04 23:48 #0 av: storFisk

Vad är eran åsikt om Thelema skrifterna?

http://www.sacred-texts.com/oto

trollsnacket kan vi ta i den andra tråden här

Anmäl
2014-03-05 00:17 #1 av: storFisk

Man behöver inte läsa allt (cirka en kvarts miljon ord) för att ha en åsikt


var inte blyga Partajar

Anmäl
2014-03-05 00:47 #2 av: storFisk

 (avdelningen nörderi)  Själv tycker jag det är lite märkligt att man kan se det som filosofi.. Och även att nästan (ja, jag har använt datorn till att räkna åt mig) vart 100:e ord i skrifterna är serpent och det betyder orm. Vart 20:e är love.. 

Exempel på när de nämns i samma vers;

57. Invoke me under my stars! Love is the law, love under will. Nor let the fools mistake love; for there are love and love. There is the dove, and there is the serpent. Choose ye well! He, my prophet, hath chosen, knowing the law of the fortress, and the great mystery of the House of God. http://www.sacred-texts.com/oto/engccxx.htm

Säger texten er något?

Anmäl
2014-03-05 06:47 #3 av: Bara Anna

Thelema skulle definitivt tjäna på en kortare "Dummies guide - edition...." Gapskrattar

Jättesvårt att som total lekman tolka en enstaka textvers. Det enda jag reagerar på är hur djurens symbolik tycks användas. Duva är det oskyldiga och rena, goda. Medans orm verkar vara symboliken för det som är fel, synd (?) och dåligt. Det finns en sådan inneboende styrka hos ormar iom deras skinnömsning att jag alltid drar öronen åt mig när det dyker upp så tydliga referenser till "ormen i paradiset", medveten eller omedveten.

Me. Myself & My Sims

http://www.memyselfandmysims.se

Anmäl
2014-03-06 12:48 #4 av: [Hex]

#0 

Jag vet ingenting om thelema texterna. Men jag har en åsikt om alla texter och den är min egna och folk som tycker olika, så accepterar jag er och er väg, så snälla acceptera min. 

Jag kan inte läsa någon text som talar om för mig att så här ser världen ut, så här ska du tänka och så här ska du tro. Då går hela jag i uppror. Det är samma sak med vetenskapen för mig. Om jag inte själv får ifrågasätta, testa och uppleva med egna medel. Då vet jag att tron inte är för mig. 

Jag vet inget alls om thelema texterna. Men jag kan gissa att de ska "hjälpa" folk att tro på ett visst sätt. Då är jag inte intresserad! 

Anmäl
2015-01-02 22:53 #5 av: svartaugglan

Har precis börjat sätta mig in i Thelematexterna av ren slump och banne mig... det är ju riktigt bra! Jag är förvånad eftersom min förutfattade mening angående Aleister Crowley får på tasken. "Magick in theory and practis (bok 3]" är ju superbra.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.