Drömmar och drömtydning

Sanndrömmar/profetiska drömmar

2013-11-20 18:37 #0 av: Mystica

Hej!
Någon som kan/vet något om sanndrömmar/profetiska drömmar? Jag snubblade lite över detta idag och frågan dök upp om man kan träna sig till att drömma sanndrömmar/profetiska drömmar eller om detta bara är något som vissa kan. Är det någon som har erfarenhet av detta?

Anmäl
2013-11-20 18:43 #1 av: [saradormina888]

Menar du som vision, jag har drömt otaliga gånger i vaket tillstånd med ögonen öppna och sittande, och jag har inte varit i meditations tillstånd, och de känns inte som vanliga drömmar, vad de är har jag själv grubblat över, 

Anmäl
2013-11-20 19:15 #2 av: Joggan

...s.k. Prekognitiva drömmar

https://www.google.se/search?q=Prekognitiva+dr%C3%B6mmar&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&channel=rcs&gws_rd=cr&ei=NPuMUsemNYXe4QSdtIGIBQ


...visst förklara han hur man kan får denna gåvan....

Anmäl
2013-11-20 19:43 #3 av: dennas

#0

Sanndrömmar: Det beror på vad du menar med att träna. Man kan försöka att bli mer observant på sin drömmar. Oftast handlar det mer om att kunna slappna av och släppa in dylika drömmar.

Profetiska drömmar kräver nog en medfödd talang eller möjligen rätt blandning av droger/mediciner/atmosfär etc.

#1

Jag tror inte alls att TS menar visioner. På svenska är ju det mer en målsättning än en syn eller ett varsel.

Anmäl
2013-11-21 17:01 #4 av: stass


Gråbo te är och/eller rökelse är en inte helt ovanligt hjälpmedel såväl före sängående som vid olika divinationsformer.

För en himla massa år sedan hitta jag någon spell som innehöll en Ametist man "laddade" och la under huvudkudden medans man upprepade ett mantra (vers) om och om igen till man somnade, jag provade den och det funkade faktiskt. Fast då gick jag in helhjärtat i det, utan några tvivel, jag provade några år senare men då gick det inte lika bra. Nu minns jag inte hur originalversen gick, men du kanske kan få nån idè och experimentera.

Föra en drömdagbok på det man minns om alla sina drömmar.

Olika meditationsformer i samband med avslappningsövningar kan hjälpa att öppna upp. Det ger inte per automatik klardrömmar eller sanndrömmar men kan hjälpa en att träna sin mentala förmåga.

Olika tidpunkter, själv har jag märkt att fullmåne (även när jag inte tänker på att det är fullmåne) ger livligare drömvandringar.

Var några saker jag kom på.

 

 


Anmäl
2013-11-21 17:30 #5 av: Mystica

#3 Ja, vad jag menar med träna är väl att träna sig på samma sätt som när man lär sig drömma lucida drömmar, ungefär. Om man kanske kan träna sig till att styra in sitt medvetande på att drömma profetiskt och "se" saker som kommer hända, så att säga.
Men droger/mediciner etc. är säkert till bra hjälp. Finns ju många som kommit till stora insikter med hjälp av exempelvis LSD. Men om det går att göra utan sådant hade ju varit mer praktiskt, så slipper man jaga rätt på substansen, betala för den och sedan få någon att sitta "barnvakt" medan man själv är under inverkan av detta. :)

#4 Ah, okej. Gråbo får jag ta och kolla upp, då. Och mantran kanske kan vara värt att pröva. Tack för tipsen!

Anmäl
2013-11-21 21:32 #6 av: dennas

#5

Jag vet inte om du lade märke till att jag skiljde mellan sanndrömmar och profetiska drömmar?

Att drömma sanndrömmar tror jag är möjligt för alla människor, då det ofta handlar om hjärnans och själens förmåga att samla och ordna information.

Profetiska drömmar är för mej en helt annan sak, och jag tror inte att vem som helst kan göra det. Antingen så har man en medfödd förmåga, eller så går man i lära hos nån och får lite hjälp på traven.

Jag vill absolut inte förespråka att nån ska ta hjälp av droger eller dylikt för att drömma sanndrömmar. Jag ville snarast visa på hur ouppnåeligt det är för gemene man att drömma profetiskt.

Anmäl
2013-11-23 11:40 #7 av: Bappho

Jobbar man aktivt med sina drömmar så kommer man att få mer sanndrömmar också.

Sajtvärd för Häxor iFokus
Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI
Spår i Lenormand: Eyskogamork@hotmail.com

Twitter: Alba Corax

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.