Månen

Humörförändringar, månfaser

2013-09-05 20:57 #0 av: Felliiis

Förändras erat humör under de olika månfaserna? Jag har varit så jävla förbannad idag och är fortfarande. Vill slå in pannbenet på de som ger mig en enda blick, eller nej.. Inte ens en blick utan alla! Fick mens idag också och jag har aldrig någonsin känt denna typ av ilska förut!

Är det bara en coinsidens eller är det någon mer som upplevt någon typ av likanande(eller bara någon som helst..) förändring vid nymåne(andra månfaser)?

Anmäl
2013-09-06 15:38 #1 av: [Ravenna]

Är du säker på att det har med månfasen att göra? Starka känslor brukar jag annars uppleva mer vid fullmåne, på gott och ont. Mycket som kan komma upp till ytan då av månens dragningskraft.

Sen säger du att du fått mens och det kanske har med saken att göra mer än mörkmånen eller vad tror du själv. Vid mens är vi ju också extra känsliga för påverkan av olika slag, det finns en anledning att vara extra uppmärksam vid mens och se till att hålla sig lugn och stabil och skyddad.

Det finns traditioner som talar om mens-perioden som en speciell tid hos kvinnan då man dels kan påverka andra väldigt starkt och själv påverkas. Så var lite varsam med dig själv denna tid och försök hitta lugnet inom dig och i din omgivning, istället för att låta ilskan styra dig.

Meditera.

Det händer också mycket i världen just nu som du kanske påverkas av utan att veta om det.

Min hemsida Katten & Kvasten - helande, häxkonst, tarot


Anmäl
2013-09-06 18:20 #2 av: twinky

Efter förra fullmånen (och några dagar strax innan) har jag varit på ett väldigt konstigt humör och väldigt öppen för övernaturliga saker, samt folk omkring mig ..

Anmäl
2013-09-06 19:02 #3 av: Felliiis

Tack för svaren!

Nej jag är inte säker på om det har med månfasen att göra men grejen är att jag har aldrig någonsin känt den typen av ilska vid mens förut så jag kollade upp månfasen och den visade nymåne. Det är säkert bara en slump men jag tänkte ändå bara kolla här vad ni andra tror och vad ni upplevt :)

Anmäl
2013-09-08 10:17 #4 av: Atropa

Får alltid huvudvärk och kan inte sova under fullmåne, kan hända att jag är lätt irriterad med :) månen påverkar oss väldigt mkt under fullmåneprocessen eftersom våran vattenmängd i kroppen blir mer kontrollerad och förändrad just när månen är som starkast.

Anmäl
2013-09-08 12:44 #5 av: Felliiis

#4 Tack för svaret men detta va under nymåne och inte fullmåne :) Jag ska försöka tänka till lite extra under de olika månfaserna och se om jag märker någon skillnad :)

Anmäl
2013-09-08 14:21 #6 av: dennas

Kanske göra en humördagbok och sedan jämföra med menscykeln och månfaserna... Det behöver ju inte vara svårare än att göra mingummor för varje dag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.