Häxeri

Tankeformer

2012-11-27 19:27 #0 av: stass

Jag har funderat på just Tankeformer en del. Först om det är möjligt att skapa en, sedan om det är möjligt att finna de omedvetna och hur man skiljer ut dom från helt vanliga sociala mönster.

På just detta forumet i en annan tråd var det en som föreslog namnet Hug gubbe istället för tankeform, vilket är en bra beskrivning om man vet vad hugen är.

Än så länge har jag kommit fram till detta: Själva hugen, man kan säga att det är en känslomässig, instinktiv del av en själv (hugen är det man har i hågen), en del som kan gå fritt och varna eller visa händelser som ligger i framtiden – inte högintelligent utan bestående av annat. Är det en ond hug någon skickar emot en kan man få en riktig ordentlig släng av Onda ögat. Om ett ex saknar en extra mycket kanske du ser i ditt inre eller i en dröm, en avbild av honom stå vid din säng – man kan då säga att han har skickat en rent känslomässig del av sig själv dit den vill – denna del kan skapa tankeformer, hug gubbar.

 

Omedvetna tankeformer

Så tankeform, jag undrar om vi ens märker våra tankeformer, speciellt om den har vart med lääänge i leken. En omedveten tankeform är enkelt förklarat när man riktar mycket känslomässig (målmedveten, upprörd, aggressiv, destruktiv, passionerad, exalterad) energi/kraft och riktar den så den till slut skapar någonting ”eget”. Som en låtsasvän till exempel eller hjärnspöken som faktiskt blir verkliga.

Gör man detta omedvetet kan den ju ta form så som den vill, exempelvis tror jag att många skapar kaotiska sådana i puberteten som ibland förväxlas med poltergeistliknande fenomen, jag tror även att moder kärleken kan skapa en beskyddare runt barnet.

En Tankeform/Hug gubbe äter av vad den är skapad. Kraften och energin som råkade skapa den är även det som när den – och det den äter av sådan blir den.  Ni förstår problematiken va? Om den är skapad rent omedvetet ur stress, gräl och oro – äter den just det, helst. Och innehåller det så när den kommer för sin föda är det just den energin som faller över en – tankebanorna som skapar just de känslorna och den kan hämta mer näring av. Bli mer stark och självständig. Jag skulle även kunna kalla det en ond cirkel av tankar, eller mönster av tankar vi har i våra liv.

Tankemönster – är i vissa fall tankeformer som vi har levt så länge med att vi inte ens märker av dom längre – ungefär som sublim reklam som ändock påverkar ens tankemönster som i sin tur genererar känslor och i vissa fall handlingar.

Drar man detta ett steg längre skulle vissa ”gudomliga” entiteter kunna vara just tankeformer – som många människor har närt under många, många år.  Som exempel kan man väl ta den katolska latinska mässan prästerskapet utförde samma tid, med samma ritual och intention i flera hundra år – det borde i sin tur ha skapat en kraftfull tankeform (entitet) man genom ritualen närde och kom i kontakt med dess kraft/energi i samband med just den ritualen, jag menar inte Gud (Jahve) utan en entitet.

Jag tror på verkliga gudomliga krafter också, jag menar bara att  det är möjligt att just människor med sin dyrkan har skapat somliga genom att mata dom och sen inte kunna skilja på dom. Jag kan inte förklara allt detta mindre rörigt, tyvärr.

 

Medvetna tankeformer

Som ni kanske förstår finns det många användningsområden för dessa entiteter. Man kan skapa en tankeform genom att leda mycket önskvärd energi i den. Den kan då exempelvis hjälpa en att vakta någonting, beskydda, öppna vägar, ge styrka och kärlek mm. Det man skapar den av – det ska den sedan äta för att behålla sin mening. Då man gör dessa medvetet formar man den till utseende själv och döper den, samt ger den en specifik uppgift så man kan behålla kontrollen och den inte vandrar iväg och gör saker efter eget bevåg. Kontroll och deciplin heter framgång. Ju längre skapelserna får leva desto mer utvecklar de en egen personlighet och vilja – och de blir svårare att lösa upp – vad jag har förstått. Själv skapar jag bara omedvetna tydligen… hittills iaf eller man kan säga att jag inte visste vad det jag skapade hette.

Ett tips från mig när du skapar en Tankeform eftersom jag inte vänder mig till gudomliga makter, dra ner månen, en klar stråla från månen när det är fullmåne, det är ren kraft eller energi om man vill kalla det så.

Här är en video på engelska om hur man skapar en kontrollerad Tankeform och lite allmänt om dom: http://www.youtube.com/watch?v=Wpahs3lSJsQ&feature=plcp

En Gratis pdf om hur man skapar dessa entiteter: Creating magickal entities av David Michael Cunningham

Googla även Nocturnal Servitors, Tankeformer och Egregores,  Den Tibetanska Tulpan – för mer informatio/en överblick.

 

Hur märker man av en tankeform?

Jadu, jag är inte överdrivet beläst i ämnet (inlägget är rent personliga reflektioner). Jag märkte min när jag hade börjat träna mitt sinne deciplinerat igen. Inte så märkvärdigt egentligen bara enkla små övningar:

  • Koncentrera sig på det man gör nu utan att tänka på annat, dvs fokusera sinnet i nuet istället för att splittra det(göra en sak men tänka på tusen andra saker).
  • Meditera och slappna av en stund om dagen (helst, men ska jag erkänna är det kanske bara 3-4 gånger i veckan).
  • Träna på att vara uppmärksam och lägga märke till saker omkring mig – som att tänka på vad andra har på sig, vilka bilar som kör runt. Träna observationsförmågan.

Dessa övningar för sinnet ledde även till en viss ökning i uppmärksamhet på vad jag tänker. Så när tankemönster sköljer över mig utan egentlig anledning reagerade huvudet med att uppmärksamma dom istället för att dras med och gå in i ett känslomässigt läge. Då såg jag i mitt inre även den som ville äta.

Det som slår mig är att ”omedvetna tankeformer” heter negativa cirklar av tankar i vanligt tungmål – alla kan väl hålla med om att man helst vill bryta dåliga vanor mm. Och dom bryter man ju genom att uppmärksamma dom och inte låta dom vara med i leken längre. Precis så löser man upp en tankeform – medvetna tankeformer är mer rituellt där processen innehåller symboliska och skapande steg för kontroll vilket i sin tur ger en kontrollerad upplösning av det man skapat.

Hoppas ni tycker att detta var intressant =)

Källa bild: openphoto.net

// Stass

 

 


Anmäl
2012-11-27 20:30 #1 av: dennas

Shit alltså, det var inte lite du har funderat kring. :-)

Men tanken, hågen, intentionen alla dessa retar ju igång min nyfikenhet. Jag har egna erfarenheter av att kunna påverka mycket starkt och att t.o.m. manifestera såväl som att omedvetet släppa kontrollen och därmed skapa en "ätare" som du så förtjänstfullt beskriver.

Hrm, kunde inte låta bli att svara, eftersom det du skrev var så intressant och triggade igång många tankar.

Tror dock att detta är en sån tråd vars innehåll jag måste smälta länge, så jag lär väl göra som du och reflektera lite själv. Sen kommer jag nog att vilja ventilera i omgångar.

Jätteintressanta tankar!

Anmäl
2012-11-27 22:12 #2 av: stass

Tack!

Jag tycker själv (he he uppenbarligen) att det är intressant så det är roligt att väcka gnistan hos någon annan med =)


Anmäl
2012-12-02 21:47 #3 av: Kuutar

Tack Stass!

Mycket intressant och något som ligger starkt i tiden vi lever i. Jag blev verkligen inspirerad! Har gått och irriterat mig över sakernas tillstånd, här kanske finns åtminstone en del av förklaringen.

Du kanske har skrivit i nåt annat tråd om hur man upplöser andras tankeformer?

Anmäl
2012-12-03 14:58 #4 av: stass

Det finns en tråd inne på häxkitteln som heter tankeformer om jag inte minns fel, där huvudelen av diskussionen var. annars har jag tyvärr inte fler sätt än att förvägra tillgången till "föda".


Anmäl
2012-12-21 20:57 #5 av: Alwyn

Jättebra länk till Cunninghams bok, tack! Jag har varit kritisk länge till användandet av medvetna tankeformer, men inser nu att det är precis vad jag behöver just nu. Ska ge det ett försök Glad

Anmäl
2012-12-27 17:11 #6 av: stass

#5 Tack, jag resonerar mer att de omedvetna kan skapa större skada än de medvetna. Ska man försöka sig på att skapa en så har man ju redan en viss kunskap om det och bättre förutsättningar förhoppningsvis. Lycka till =)

Vad jag förstår så är det inte helt okänt i spiritismen då man pratar om tomma minnen som snurrar runt ist för en ande som kan kommunicera, men att det ena kan misstas för det andra. Tankeform =)


Anmäl
2013-01-20 10:35 #7 av: Alwyn

#6 så sant så. Men frågan är om de två du nämner är samma sak...? Ofta är det de talar om någon som gått bort och lämnat astralkroppen kvar en stund. Och för att röra till det ännu mer finns det minnen som kan skapas av en väldigt traumatisk upplevelse någon/några upplevt vid ett tillfälle, som etsas kvar och kan förnimmas av andra långt långt efteråt.

Det kan inte va lätt att avgöra vad det är man har att göra med när man stöter på något okänt.

However, jag provade skapa en tankeform med specifikt syfte, och tyvärr fick jag inget resultat av det. Däremot fick jag det jag ville ha strax efteråt, men inte exakt det jag bad tankeformen göra. Hmmm

Anmäl
2013-01-20 11:08 #8 av: stass

Jag menar minnen skapade ur traumatisk upplevelse.

Mission complete =)


Anmäl
2014-02-27 11:13 #9 av: mayolica

Så intressantGlad

~ mayolica ~

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.