Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Allmänt Byteshandel vänner emellan Drömmar och drömtydning Folktro och myter Gudinnor och Gudar Huskurer, brygder och recept I häxans trädgård Kurser och utbildningar Kökshäxans kokbok Köp & Sälj Lyrik, texter och sånger Magi, formler och ritualer Månen Nyheter OFF TOPIC Pyssel och kreativt skapande Redskap, altare och tillbehör Sabbater och högtider Skrivartävlingens bidrag Tarot och spådomskonst Tarotkorten var för sig Traditionell häxkonst Wicca Historia Övriga övernaturligheter Cermoniell magi
Häxeri

Kort om förbannelser och hur man bryter dem

2008-11-22 20:12 #0 av: Iram

Med anledning av ett par frågor som ställts på forumet kommer här en kort artikel om förbannelser och förgörelse och hur man kan gå tillväga för att bryta dem.

Kort artikel om förbannelser och hur de bryts

 

Kort om förbannelser och hur man bryter dem

Av : Johannes Gårdbäck

 

"Hur utför människor en förbannelse över någon?"

Inom alla kulturer finns både magiska ritualer och mildare sätt, som att önska illa eller sända onda tankar, onda ögat eller ond tunga (skvaller, förtal, lögner) för att lägga en förbannelse eller förgöra en person, ett djur eller en plats.

I magiska ritualer, eller besvärjelser, kombineras personliga spår från måltavlan (namn och födelsedag, saker som tillhör personen i form av kläder eller andra föremål, saker som personen rört vid) med lästa formler, örter, färger och andra material som anses kunna orsaka eller förstärka negativa och skadliga saker tillstånd. Personliga saker länkade till måltavlan kan också placeras på ställen där symboliken motsvarar det men önskar för personen (placeras mellan två träd som gnider sig mot varandra, på kyrkogården etc.) eller manipuleras (sveddas i glödande kol, hängs upp och ned osv.)  och placeras där måltavlan kommer att kliva över det eller på en plats där det kommer i kontakt med personen (i mat, dryck, grävas ner under huset, i trädgård osv.)

Lättare former av förbannelser räknas ofta till oavsiktliga förbannelser och är sällan utförda med någon typ av ritual. Personer som kan ha starka tankar och andra förmågor är inte nödvändigtvis medvetna om den skada de kan orsaka andra och avundsamma personer inte medvetna om att deras inverkan ger onda ögat till föremålet för deras avund. Rituella typer av förbannelser är alltid avsiktliga och kan konstrueras och styras till att drabba måltavlan på olika negativa sätt.

De vanligaste symptomen/resultaten av en förbannelse är serier av otur inom ett, flera eller samtliga av dessa områden. Mindre förbannelser, som onda ögat yttrar sig ofta genom hastigt påkommen huvudvärk, ryggvärk, ont i magen, lätt depression, kraftlöshet, klumpighet och mindre olycksbenägenhet. Detta kallas ofta också för att vara modstulen eller maktstulen i Skandinavisk tradition. Kraftigare förbannelser, avsedda att allvarligt skada, döda eller totalförstöra en person ger, förstås, kraftigare symptom.

Även de lättare typerna av förbannelser anses kunna leda till återkommande otursförföljelse och långvariga besvär om en person blivit upprepat utsatt för dem under en lång tid.

Det ska tilläggas att det inte bara är levande människor som anses kunna orsaka en förbannelse. Även de döda, Förfädersandar, Naturväsen, Gudomar, Gudinnor, Helgon m.fl. anses kunna bestraffa en levande person om de blivit respektlöst behandlade, kränkta, ogillar besökaren eller inte fått en utlovad belöning för utfört arbete.

"Kan man ta reda vem som utfört det över en?"

Gör en lista på potentiella fiender. Personer som före besvären/problemen började uppstå blev arga eller avundsamma  på dig. Har man väl gjort en lista bruka intuition och känsla göra resten. När man väl har en lista på misstänkta finns det många divinationsmetoder för att ta reda på vem som kan vara skyldig. Exempelvis genom att skriva namnen på var sin papperslapp och lägga dem en och en i en kokande gryta under fullständig tystnad. Den första som kontaktar dig inom en kort period anses vara den som är skyldig. Man kan också göra en ritual för att sända tillbaka det man utsatts för.

Det är oftare bättre att satsa på att enbart bryta och skingra förgjorda tillstånd och omständigheter än att jaga skyldiga för att inte hamna i en ond cirkel av misstankar och anklagelser och inte bry sig om att jaga syndabockar.

Vissa förbannelser anses dock endast kunna brytas om man vet vem som utfört dem.

 

"Hur upphäver man en förbannelse som man fått över en?"

Det vanligaste är att gå till Klok eller en Häxdoktor med erfarenhet av ämnet, precis som man går till vårdcentralen om man blir sjuk. Det var vanligt för 150 år sedan och det är vanligt i andra kulturer och länder. De har den kraft, kunskap och bakomliggande tro som krävs för att ta bort det som gjorts med kraft, tro och i vissa fall, kunskap.

Men som du säger så är en sådan process ganska utdragen, omfattande och kostar ofta mer än två par jeans och ett frisörbesök. D.v.s. oftast lika kostsamt som att gå till tandläkaren.

Om man finner ett misstänkt föremål i sin närhet som lagts där i syfte att förbanna eller skada på magisk väg är det vanligaste sättet att göra sig av med det och därmed avvärja hotet, att bränna föremålet. Vissa urinerar eller häller salt på det först och tar upp föremålet utan att vidröra det. Att tvätta sig noga från armbågar och nedåt under rinnande, kallt vatten när man är klar är lämpligt.

Har man trampat i ett utlagt pulver eller förgiftats genom fötterna, tvättar man sig och gnor fötterna ordentligt från knäna och ner och ut via tårna. Vattnet bör i dessa fall kastas mot ett träd eller vid en korsväg eller i annat rinnande vatten.

Förr var det vanlig att man blev misstänksam om man fick ett äpple av motsatt kön, då detta var en av de mest spridda sätten att överföra och pålägga en kärleksbesvärjelse. På samma sätt är man i många kulturer misstänksamma mot att ta emot rödfärgade drycker eller mat från en kvinna (menstruationsblod är ett vanligt knep att binda en man till sig) och på samma sätt kan förbannelser läggas på en person med hjälp av andra medel i maten. Ett sätt att motverka och bryta dylikt är att spilla ut lite av maten eller drycken på marken och göra korsa det med sin fot (teckna ett likarmat kors över det för att stävja det magiska) innan man hugger in på det som serveras.

Lättare förbannelser, onda ögon, onda tungor, med mildare besvär och mindre otur som symptom, finns det många små saker man ofta kan göra själv för att ta bort.

  • - Ta ett rått ägg (med skal på) och läs över det att det ska dra ut alla onda ögon och besvär du har och dra/rulla det motsols och nedåt från hjässa till tåspetsarna eller där du har besvär. Långsamt och omsorgsfullt. Minst 15 -20 minuter. Du kan behöva fler än ett ägg. När du är klar kastas ägget mot norr över vänster axel vid en korsväg om problemet är allvarligt eller krossas mot insidan av toastolen och spolas ned om det enbart rör sig om mindre besvär.
  • - Att tvätta öronen och området omkring och strax utanför med en bomullstuss doppad i väteperoxid (finns utspädd att köpa på Apoteket) är bra mot en dags lyssnade på babbel och skitsnack och för att ta bort mildare symptom.
  • - Att tvätta golvet med en extra skvätt Ammoniak och en näve havssalt i skurspannen och alltid städa lägenheten från innersta rummet ut och över tröskeln vid ytterdörren.
  • - Att ta ett bad med tre flaskor mörkt öl och en matsked salt, rör om motsols och bada minst 8 minuter. Lufttorka och gå in i sovrummet där du ber uppriktigt om befrielse från besvären med egna ord eller med den traditionella psaltarpsalmen nr 23 ("Herren är min Herde, mig skall intet fattas...").
  • - I Iran och andra arabiska kulturer röker man in sig själv med en ört som kallas Aspand och som är mycket verksam mot mindre besvär och bär amuletter med blå ögon runt halsen eller har på väggen.

Se http://www.luckymojo.com/aspand.html för mer information på engelska).

  • - Att lämna en offergåva (mynt, knappnålar, mat, en docka eller annat att roas med istället för N.N. mm) på den plats man tror sig fått problemet med orden "Ta det här och låt N.N. vara ifred.

Det som förenar alla dessa metoder och alla andra (som man kan hitta gratis överallt på nätet) är att de måste utföras med allvarsamhet och beslutsamhet för att vara verksamma och de kan behöva upprepas ofta för att ge bestående och goda resultat.

Saknar man den allvarsamhet, energi och tro som krävs för att utföra en stark ritual är det bättre att spara pengar och uppsöka en erfaren Klok eller annan typ av häxdoktor för att få förbannelser och förgjorda tillstånd brutna.

 

"Kan en förbannelse från ett tidigare liv följa med en till ens nästa liv?"

Min erfarenhet är att den stora merparten förgjorda tillstånd och förbannelser antingen har uppkommit i innevarande liv avsiktligt eller oavsiktligt lagda av en annan människa eller ett förnärmat väsen/en ande eller gått i arv (när det gäller personer). Jag är ganska övertygad om att förbannelser kan följa en person efter döden men har aldrig sett konkreta tecken hos någon som antytt att den följt med från ett tidigare liv.

Det går mode i orsaksförklaringar bland medium och andligt intresserade i Sverige. Att en förbannelse kan härstamma från ett tidigare liv är förstås spännande och kan lätt accepteras av de flesta som har haft upplevelser som passar in på beskrivningen av tidigare liv. Denna förklaring är också relativt trygg eftersom den inte håller någon här och nu ansvarig och lätt kan passas in i rådande modern ödestro och karmaspekulationer.

Det kan förstås inte uteslutas att förbannelser kan följa med i inkarnation efter inkarnation. Men vill man lära sig mer om en förklaringsmodell bör man studera hela den kultur där den ingår i folktraditionen och vara försiktig med att bara ta in de delar som populärast för tillfället.

Huvudsaken är att förklaringen leder till rätt medicin som leder till bot.

 

@therootdoctor.se

Anmäl
2009-03-03 18:13 #1 av: Mr-K

Tjena Johannes,

Tab från para här. Mycket bra artikel tycker jag. Intressant ämne med en otroligt massa material att ta del av.

Min personliga favorit för att ta reda på vem som har förbannat en är att bjuda de misstänkta hem till en och när de går observera var de sätter sina fotspår. För att sen ta en spik och en hammare och spika i en i ett fotspår från personen. Om det sedan är den som kastat förbannelsen så kommer personen halta nästa gång man ser den.

Finns så många gamla roliga och kreativa saker inom gammal folktro som man kan använda sig av.

Anmäl
2009-05-09 15:13 #2 av: Mimmi89

Verkligen läsvärt tack så mkt!

Anmäl
2009-06-12 16:12 #3 av: Endroppeihavet

Intressant artikel, tackGlad

Anmäl
2009-08-27 23:27 #4 av: Skogselva

Mycket intressant, men:

jag får lite funderingar om det där med att det kan hända oavsiktligt... för några år sedan så var det två personer som gjorde mig riktigt förbannad. Den ene var en kille i klassen (högstadiet) som bråkade med mig tills jag blev så arg att jag önskade se honom blöda, inte så allvarligt att han skulle FÖRblöda, men tillräckligt för att han skulle behöva ett simpelt plåster. Samma lektion fick han näsblod utan ngn slagit honom.

Den andra var ngn jag praoade hos (oxå högstadiet) och sista dagen tyckte jag att jag fick väldigt mycket skit som jag inte förtjänade, det var mycket personangrepp från hennes sida. Då blev jag oxå så där arg att jag önskade ngt dåligt - några veckor senare blev hon bestulen på ngt, minns inte vad, men det stod i en dagens ris annons.

Detta var innan jag började aktivt med häxkonst - råkade jag iaf förbanna dem? Fast att det bara var ett sätt att hantera ilskan och inte med flit - är det risk att jag får tillbaka vad jag skickade ut x3? Tror dock att båda fallen har varit engångshändelser - men jag kände mig, elakt nog, lite så där smånöjd efteråt, som om jag fått min hämnd.

Förtydligar att jag inte gjorde ngt av det där med flit, på den tiden visste jag inte ens hur man gjorde.

Pernilla, värdinna för Månväsen ifokus och för Epoker ifokus. På månväsen kan ni just nu läsa om Den flygande holländaren, Spöken, m.m. och på Epoker finns att läsa om East India Trading Company och absint - men självklart mycket mer, bland annat stridvagnsspärrar och utdöda yrken!

Jag söker också medarbetare/artikelförfattare till båda sajterna. Är du intresserad av antingen Folktro eller Historia - eller kanske både och, så låt mig veta! Glad

Anmäl
2009-08-28 09:11 #5 av: Bappho

Jag är av den uppfattningen att man hela tiden påverkar sin omgivning med sina tankar, känslor, kraft och ord. En del lite mer än andra. Och då menar jag inte bara på ett negativt sätt.

Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2009-08-28 11:11 #6 av: spindelfot

absolut, är av samma åsikt som bappho, tänk på alla gånger man har beundrat en person - älskat någon och önskat dem allt gott i världen - det funkar båda vägarna, kan man ge onda ögat kan man ge goda ögat också :)

Däremot så ska du inte oroa dig skogselva, de fick vad de förtjänade. De ådrog det här från dig alldeles själva, genom att bete sig dåligt. De tjänade ihop till sitt onda öga alldeles själva. Ska man låta bli att bli arg och ledsen när man blir behandlad dåligt? Det är inte så stor skillnad i handling, mellan att önska någon ont och lyckas, eller ifall du hade sårat dem i ord öga mot öga. Det är bara bra att människor får vad de förtjänar då och då, bra och dåligt.

Anmäl
2009-08-28 11:44 #7 av: Bappho

Sitter och läser en bok och kom precis till den här texten som jag tycker passar här :-)

Our text describes the struggle between Medea and the monster. She won because the powers of evil in and around her, which she could control and channel into a single force, were so strong that the monster was literally knocked over. Medea worked herself into a state of trance during which her hatred became material and the "images of death" that she had conceived assumed a reality all their own. This is perhaps the first explicit description of the power of the evil eye and of black magic. (s. 45 Arcana Mundi - Magic and the Occult in the Greek and Roman Worlds - A Collection of Ancient Texts /Georg Luck).

Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2009-08-29 11:28 #8 av: Pippilena

Tack för ni tog upp detta!

Vet inte riktigt hur/var jag ska börja...kan min kollega och tillika chef vara utsatt för någon form av detta. Mycket konstigt har hänt sedan i våras. Känner själv att atmosfären är superladdad med negativitet och har fått fylla fickorna med diverse stenar. Hur kan jag hjälpa?...det är människor som inte tror på sån´t här.

Är tacksam för svar..det börjar bli jobbigt nu!

Anmäl
2009-08-29 16:22 #9 av: youcalled

Det finns något som heter placeboeffekten, det man tror händer. Det finns forskning på det och grejer. Ett experiment kan vara att bjuda till fest och servera ömsom alkohol och ömsom inte alkohol. Folk som inte får alkohol blir ändå fulla, eftersom att de tror att det är riktig sprit. Inom vården har man också forskat om det här, man ger sockerpiller och folk blir friska för att man säger att de är riktiga mediciner som man blir frisk på.

I andra länder som tex Iran som Iram skriver om är onda ögat vanligt, man ger tex spädbarn ett smycke som ska skydda dem från det, andras avundsjuka och så vidare. Vi här i västerlandet tror automatiskt att vårat synsätt är det bästa, vår kultur. Men jag tror att man lurar sig själv om man tror det.

Har precis för inte så länge diskuterat detta i min klass och jag sällar mig att tro på sådant som onda ögat och så vidare. Det var ju faktiskt så att något liknade har funnits här långt bak i tiden, när det var långt till doktorn så fanns det kloka gummor och gubbar som hade en kunskap som inte fanns inom läkarvetenskapen. Alla i min klass sa att de inte trodde på onda ögat, och jag sa till min klasskamrat som är från Kardistan när hon frågade mig att jag gör det. Det kanske inte är så konstigt om man litar mer på sin egen kultur och så vidare, och känner sig trygg med sin eget vårdsystem, men nog bör man förstå att det är olika där också vi tror på olika saker och den tror vi alla har här och delar är verkligen inte utbredd.

Jag tror på kosmisk rättvisa. Jag tror inte att man behöver göra så mycket, "för att ge igen" att universum hjälper till att ta hand om orättvisorna, eller gud/gudinnor om man hellre vill kalla det för det. #8, tycker det står bra tips här och vad Iram skrev om vad man kan göra, lycka till!

Anmäl
2009-08-29 16:45 #10 av: silverhuldra

Bra och läsvärd artikel.

Anmäl
2009-11-22 18:06 #11 av: Ada-Htonia

Ja...mycke bra artikel,ledsen om förstår inte allt.

Manninskor har många problemer i livet,kanske för några fungerar saker som-sätta förbannelse på.

Hej

Anmäl
2010-03-22 12:22 #12 av: zigenaren

hej hej är det någon som vet hur man utför en förbannelse på någon? skulle verkligen vara intresant o veta hur man gör i så fall:)

Anmäl
2010-03-24 22:01 #13 av: dragonstar

Hej har läst lite här och jag har läge funderat om jag inte har någon form av förbannelse på mig... Funderar lite vad jag kan göra för att bli av med det och ävne om någon här kan hjälpa mig att komma fram till om ajg har en?

Det var en bra och intresant artickel.

Med vänliga hälsningar Emma medarbetare på Trötthet I Fokus

Anmäl
2010-03-24 22:11 #14 av: Bappho

#13 Du får ju en hel del tips i artikeln hur du kan göra. Pröva dem :)

Mina bloggar: ALBA CORAX och KARTOMANTI

Twitter: Alba Corax

Anmäl
2010-03-24 22:14 #15 av: dragonstar

Ja det ska jag göra, Hoppas att det funkar =)

Med vänliga hälsningar Emma medarbetare på Trötthet I Fokus

Anmäl
2010-08-03 21:04 #16 av: MagicGirl

Tack! Hjälpte otroligt mycket och var väldigt intressant!Glad

 

Anmäl
2011-03-29 12:08 #17 av: stass

Jag kan undra...(som inte har så stor kunskap om förbannelser eller hur man bryter dom) hur det i praktiken fungerar att bryta en förbannelse som ligger på en annan person utan att veta hur den har lagts?`Och som skedde för antagligen år tillbaka i tiden.

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2011-03-29 17:09 #18 av: therootdoctor

#17 Det är ungefär som att tvätta kläder. Vissa fläckar går bort vid första tvätten. Andra kräver flera tvättar och specialmedel. En del fläckar måste nötas bort och skadar plagget osv. Vissa tyger lämpar sig för 30 grader, andra måste tvättas i 90 grader. Att veta vad det är för fläck hjälper naturligtvis.  En del saker lämnar man in till de som tvättar professionellt. Ibland är plagget förstört och då hjälper ingen tvätt alls.

Tvättråden i min artikel fungerar utmärkt för hemmabruk. Pröva dem.

Anmäl
2011-03-29 17:39 #20 av: stass

Tack, jag ska försöka med dem. Lite komplicerat att övertala personen ifråga men helt klart värt att testa!

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2011-03-29 17:42 #21 av: stass

småbarnsmorsa som jag är, är tvättmetaforen någonting jag förstår mig på, logiskt och träffande ;-) !

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2011-03-29 23:03 #22 av: stass

Tydligen har personen redan provat vissa av dessa sätt och även besökt kyrkogården där ett helgon ligger och bett.

Jag tänker bara, detta är väl hjälpmedel för att lyfta en mindre förbannelse med lindrigare symptom.

Personen i fråga har haft symtom så som, sjukdom, utbrändhet, olycka i familjen,vänskap, kärlek,  sjukdom av en släkting som leder till död,deprission, konstant otur i arbetslivet, ekomomiska problem, det ena har verkligen avlöst det andra, så fort en öppning uppenbara sig låses det ca 1-2 månader senare. Det hinner aldrig komma till utveckling. Det har pågått i ca 10 år, med variationer, men aldrig lungt.

Personen har försökt att arbeta med sin hälsa i allmänhet, har läst biopati, jobbar aktivt med personligt utveckling bl. a...Försöker att hitta en "lösning på det som inte fungerar"  men det bara inte.

Om jag försöker känna av denna person som står mig nära (förenklar en del för mig då) när jag tex har umgåtts mycket med personen, kan jag verkligen känna mig inlåst som i ett rum utan dörrar och fönster. Märklig känsla, har aldrig känt så förut.

Några förslag på vad det kan vara eller hur det kan lösas?

 

 

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2011-03-30 18:12 #23 av: therootdoctor

#22 Bön till Helgon fungerar sällan, i min erfarenhet, om man inte ger en votivgåva. Alltså något för att kalla till sig Helgonet (ett tänt ljus ex) och sedan utlovar något i utbyta mot bot. Helst inom en rimlig tidsram. Och att inte glömma att "betala" när man fått det man ville ha.

Mest effektiva boten är en grundlig rensning av personen & personens hem följt av upprepning av personrening minst 5 ggr under lika många veckor. Minst. Tidpunkter & procedurer ska följas EXAKT, utan kompromisser eller genvägar. Sedan boost av goda inflytanden av önskad sort.

 

Anmäl
2011-04-03 00:04 #24 av: stass

Tack, The root doctor

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2012-01-10 03:10 #25 av: Peyao

Hjälp! Panik!!

Jag och min kompis upptäckte en sjuk grej igår.. Vi låg och grät i samma rum att vi sa

Jag- Jag är sååå trött på otur jämt orkar inte mer ! står inte ut.. Medans hon sa det samma. Allt fick vi otur med tillsammans. Hon fick en sjukdom. 2 veckor efter fick jag samma. Jag fick en pojkvän.. 2 veckor efter fick hon pojkvän. Båda våra mormor's mor kommer inte från sverige min mormor är flykting från finland, hennes från amerika...Bådas mor mor dog i cancer.. Bådas morfar dog i stroke. Våra mammor är singlar alltid haft otur med killar, och båda våra pappor har alkohol problem.

Vi tror att det är en förbannelse som satt sig långt tillbaka i tiden och nu har den "möts" så det är meningen att jag och min kompis ska stoppa den på något sätt ? våra familjer har världens Otur hela tiden.  Problem efter problem. Tillslut orkar vi inte mer, tills vi kom på detta. Alltså denna förbannelse har gått i arv.. Båda våra mammor, har fått missfall.. och dom har fått 1 barn som har ett handikapp. min bror. och hennes syster.Och båda mammorna har gått på konst skola och har exakt samma intresse med konst och keramik.  Hur ska vi stoppa förbannelsen? Jag och min kompis blev vänner med ett jätte konstigt sätt. Hon började i min klass utan anledning hon kände ingen hon ville bara byta. Vi hade aldrig pratat med varandra, men efter några veckor, svimmade hon på en lektion och jag stod brevid och höll hennes ansikte, då hon vaknade och kollade mig i ögonen och då vi skrattade. Efter det var vi bästa kompisar nu 4år. Nästan allt har något med en "2"a att göra ??? ( Jag har storlek 40 på skor hon har 38 "2" emellan. Jag är född 26, hon 28 något med 2 i början. Och emellan 26 och 28 är det 2. Hjälp det känns som jag är psykopat eller något ? visst är detta konstigt! Känns som om det är meningen att vi skulle bli kompisar för att vi skulle avbryta förbannelsen. Ingen av oss har haft pojjkvän vi är nu 16 år.......... Aldrig haft pengar aldrig haft råd med något, våra mammor är arbetslösa och papporna bryr sig inte. Detta är en riktig förbannelse... Jag är nästan 100% säker..Det är så mycket mer jag vill säga. Men det blir nästan en hel bok här om jag fortsätter skriva. Men ändå en konstig grej!!Rynkar på näsan

Anmäl
2013-07-03 12:06 #26 av: santarc


Ser att det här är en gammal artikel från 2008 men kanske någon får syn på mitt inlägg ändå.
Undrade i en annan tråd som jag startade  och blev hänvisad hit om förbannelser.
Det jag egentligen behöver försöka ta reda påp först och främst är om jag faktiskt har en sådan över mig. Hur gör jag det på bästa sätt? Måste nog finnas en del metoder för att först kunna försäkra sig om det utan att prova alla möjliga "reningar"

Vore enormt tacksam för tips och råd kring det.

Här finns min fråga och förklaring.

http://haxor.ifokus.se/discussions/51d029d1ce12c47aab02741c-forbannelse

Anmäl
2013-07-03 14:07 #27 av: stass

#26 divination i någon form.

Har man dock fäst det i tanken redan (trots att det kanske inte alls rör sig om en verklig förbannelse), att man har någonting över sig vill säga, är det bra med en rening ändå, så inte en del av en själv ändå tror det och iom det manifesterar "olyckor". Min mat ruttnar för "att", jag trillade för "att", det gick åt pipan för "att".

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2013-07-03 14:43 #28 av: santarc


Hm!
Förstår precis hur du menar Stass,

Men som jag förklarade i min tråd så har jag aldrig tänkt i dom banorna utan avfärdat det och absolut inte trott på det. Det var inte förrän häromdagen som tanken slog mig på riktigt att jag nu frågar.
Jag är så pass skeptiskt att jag inte ens vill göra en rening.
Det är just därför som jag undrar om någon kan ge mig ett konkret tips på hur jag tar reda på det.


 

Anmäl
2013-07-03 15:13 #29 av: stass

#28 Divination, är det vanliga sättet.

Jag är ju ingen skeptiker precis, jag tror inte en rening skadar ändå, även om man inte har något på sig är det bra att städa emellanåt. Jag tror ju att förbannelser onda ögat (skickad illvilja) finns oavsett om man tror på det eller inte. Ungefär som att man kan bli påkörd fastän man inte tror det. Men så finns det även anledningar som jag beskrev i inlägg #27 och att spå, med pendel, kort, runor, kaffe eller hur man nu väljer att spå är sättet man brukar diagnosticera sådant på, få till sig svaret, se vad som blev gjort osv

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2013-07-03 16:09 #30 av: santarc

ah,
så det finns alltså metoder för att ta reda på det som man kan göra själv menar du? Det låter ju fantastiskt :)

Var hittar jag information om det?

Tusen tack för hjälp!
 

Anmäl
2013-07-03 16:55 #31 av: stass

Ja, det är metoderna jag skrev ut i #29 d.v.s divination, eller så kan du ju prova göra en lista så som det stog i artikeln. Lycka till :-)

Sajtvärd för Häxor Ifokus, Bloggar på: Ett HäxhemTwitter@etthaxhem.com

Anmäl
2013-07-03 17:40 #32 av: santarc


Förlåt mig om jag verkar lite efter, men vad är Divination? Aldrig ens hört ordet förut.
Är inte alls insatt i sådant här.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.